bold banana tas

Backpacks with a twist

Bold Banana ontwikkelt en verkoopt backpacks with a twist. Iedere tas heeft een basiskleur en wordt geleverd met een extra front strap. Hierdoor kun je de front strap verwisselen en de tas een nieuwe look geven.

Samenwerken vanaf het prille begin

De start van Bold Banana is bijzonder geweest: we zijn gestart voordat de tas was vormgegeven. We hebben het merk daarom mogen zien groeien vanaf het prille begin, tot het succes wat het nu aan het worden is.

Klant

Bold Banana


Services
  • focus
  • transfer
  • visibility
  • fulfill
  • improve
brainstorm
  • focus

Persona tot doelgroepverfijning

Als nieuw merk had Bold Banana de vrijheid om de doelgroep van scratch te kiezen en het product richting deze doelgroep te ontwikkelen. De keuze voor jongeren en young professionals is in het begin gemaakt. In een sessie met Bold Banana zijn we gestart om hier concrete vorm aan te geven door het maken van persona’s.

Vanuit hier hebben we de doelgroep in stapjes kunnen valideren en verfijnen. Eerst via social media advertenties, later via een uitgebreide enquête onder de klanten. De learnings vanuit deze data worden gebruikt om de advertenties effectiever te laten presteren en het product verder te ontwikkelen.

  • transfer

Webshop + product configurator

Na het bepalen van doelgroep en persona’s, zijn we gestart met het ontwikkelen van een maatwerk webshop in WordPress/WooCommerce. De vormgeving hebben we ontworpen op basis van het brandbook dat is ontwikkeld door U-Bahn Studio. Vanuit ons netwerk hebben we ook de foto-echte 3D modellen voor de tas laten ontwikkelen.

De grootste uitdaging is de custom product configurator geweest, die in de eerste versie van de webshop aanwezig was. De rugzakken van Bold Banana waren in eerste instantie namelijk zelf samen te stellen. Daarnaast hebben ook de vele schuine hoeken, afwisselende kleuren en speelse elementen af en toe voor wat gevloek gezorgd. Het eindresultaat mag er daarentegen ook zijn: een shop met een geheel eigen uitstraling en een hoge conversie.

Ambassadeurs creëren

Omdat de kans klein is dat iemand snel een nieuwe tas koopt, is de fulfillment strategie van Bold Banana gericht op het creëren van ambassadeurs. Daar ondersteunen we bij door bijvoorbeeld een glimlach op iemands gezicht te toveren met een cocktailrecept op de achterkant van de instructies van de tas. Of door de mogelijkheid in de webshop te bouwen voor het creëren van unieke kortingscodes. Zo kunnen kopers van een Bold Banana deze uitdelen aan hun vrienden.

  • improve

Omdat perfectie niet bestaat

In een rap tempo optimaliseren (op basis van data) is ons inziens één van de redenen waarom Bold Banana snel groeit. We leren de doelgroep beter kennen, krijgen begrip van welk beeldmateriaal en teksten het beste werken, maar vooral ook waarom.

We kregen antwoorden op vragen zoals: moet de nadruk liggen op het uitleggen van het concept, of juist niet? Werken mannen of vrouwen beter in beeldmateriaal, of is het een combinatie van beiden? Moet de tas groot of klein in beeld? Hoe kunnen we modellen in foto’s het beste positioneren? Waar moet de nadruk op liggen in een call-to-action?

Omdat we in het project van Bold Banana in iedere fase van de online strategie betrokken zijn, kunnen deze learnings ook gemakkelijk worden toegepast op andere vlakken. Zo kan een inzicht uit een social campagne ook snel verwerkt worden in de webshop. Dat vertrouwen en die vrijheid, maken dit project voor ons fucking tof om aan te werken.

developers

“Jullie zijn met jonge mensen, hebben leuke ideeën en schromen niet om dat naar voren te brengen. Dat is toegevoegde waarde, iets extra’s, wat we bij geen enkel ander bureau hebben ervaren.”

Ook samen zo’n vet project neerzetten?

Vraag dan een vrijblijvend telefoongesprek aan, we horen graag meer over jouw project. Aan de hand van jouw aanvraag kijken we of er een match is en plannen we het gesprek in.

Vraag een gesprek aan